Hoe vreemd het misschien ook klinkt maar het leven vind ik soms ingewikkeld en rondom de dood kan ik veel. Dit heb ik ervaren tijdens het begeleiden van mijn vaders overlijden, het regelen van zijn afscheid en bij traumatische verliezen in mijn familie- en vriendenkring.

Tijdens mijn opleiding en daarna in mijn praktijk aan huis, ‘De Spiegelogen Praktijk’ kwam het thema rouw steeds vaker terug, zeker toen ik me verder ging verdiepen als trauma therapeut.

Na een grote verandering in mijn leven moest ik die werkzaamheden tijdelijk stil leggen.

“Het lot” was mij wel gestemd toen ik als zelfstandig uitvaartverzorgster voor Coöperatie DELA mocht werken. Het intrigeerde me op vele vlakken en na vier jaar ben ik mijn achtergrond, de wereld van (traumatische) rouw en de De Uitvaartzorg gaan verbinden. Ik spreek bij afscheid, ben trauma- en rouwtherapeut en ik geef trainingen.

Mijn achtergrond

In een lang verleden heb ik zeven jaar in de ICT-branche gewerkt. Daarna ben ik als zelfstandige, creatieve modeshows gaan organiseren en in het verlengde daarvan werd ik gevraagd door diverse evenementen bureaus als gastvrouw en presentatrice. Ik heb training gegeven over gedragsregels in het bedrijfsleven en later re-integratie training aan alleenstaande moeders (veelal met een traumatisch verleden). Ondertussen ben ik gaan studeren in een altijd aanwezige interesse in psychologie en groepsdynamiek. 

Opleidingen

  • HBO-Academie voor psychodynamica, Familie & organisatie opstellingen, Kindercoaching, Expertise rouw en verlies-verlies in beeld, TRE-Tension Stress and trauma release,
  • Cure & development expertise Post Traumatische Stress Stoornis (Prof. A. Minnen),
  • EMDR Eye Movement Desensitization and Reprocessing, Imaginaire exposure